Medicatieoverzicht na ontslag uit MMC naar openbaar apotheken

Sinds de overgang naar het nieuwe EPD HiX een jaar geleden, was het voor het Máxima Medisch Centrum helaas niet meer mogelijk om een medicatieoverzicht na ontslag te verzenden naar de openbaar apotheken.

Vanaf aankomende week zal het MMC weer medicatieoverzichten na ontslag gaan verzenden naar de openbaar apotheken via ZorgMail Secure Mail.

Dit overzicht is minder uitgebreid dan het ‘oude’ overzicht en bevat alleen een overzicht van de actuele medicatie na ontslag. Het bevat nu geen analyse, terwijl dat voorheen wel het geval was.

Het verzenden van dit medicatieoverzicht via ZorgMail Secure Mail is echt een overbruggingsmethode, totdat er een betere uitwisselmethode beschikbaar is, zoals medicatieproces V9.

De medicatieoverzichten zullen worden toegezonden via Secure Mail, en dus in de (veilige) mailbox van de zorgverlener verschijnen. Iedere apotheker en huisarts beschikt namelijk al over een ZorgMail-box, waarbij de Secure Mail eenvoudig geactiveerd kan worden, mocht dat nog niet het geval zijn.

Wanneer u hulp nodig heeft met het instellen van uw Secure Email kun u hiervoor contact opnemen met het RZCC op info@rzcc.nl