Toestemmingsweek huisartsen groot succes

Huisartsen in de regio Eindhoven, de Kempen en Den Bosch hebben in september ruim 31.600 toestemmingen van patiënten opgehaald. Patiënten geven hun huisarts hiermee toestemming om via het Landelijk Schakelpunt (LSP) hun gegevens te delen met bijvoorbeeld de huisartsenpost. Met dit resultaat is het gemiddeld aantal toestemmingen gestegen van 63% naar 71%.

Geslaagde actie
Ondanks de timing kort na de zomervakantie en het feit dat vanwege de coronatoestemmingen extra actie vereist is om de nieuwe toestemmingen vast te leggen, hebben veel praktijken deelgenomen. Ook heeft een aantal praktijken om uiteenlopende redenen aangegeven op een later moment alsnog actief toestemmingen te gaan vragen. Daarnaast is het goed om te zien dat huisartsen het RZCC steeds beter weet te vinden voor ondersteuning. Het is dus niet alleen vanwege het aantal toestemmingen dat wij de Toestemmingsweek met recht een geslaagde actie vinden.

Positieve feedback
Na de Toestemmingsweek ontvingen alle huisartsen een enquête van ons, waarop wij veel reacties hebben ontvangen. Bedankt daarvoor. De feedback was overwegend positief. Maar ook de kritische opmerkingen nemen wij ter harte.

Vergoedingsregeling LSP verlengd tot en met 31 december
De vergoedingsregeling van het LSP is inmiddels verlengd tot en met 31 december 2021 (en wordt waarschijnlijk nog een keer verlengd). U kunt de komende tijd dus nog toestemmingen vastleggen en hiermee in aanmerking komen voor het hogere vergoedingstarief van € 1,18 per dossier.

Heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over het vastleggen van de toestemmingen of over uw LSP-aansluiting. Dit kan door een mail te sturen naar lsp@rzcc.nl. Meer informatie over de Toestemmingsweek leest u hier.