RZCC verzorgt vier seminars op Zorg & ICT

Zorg & ICT is het jaarlijkse evenement voor actuele informatie, zichtbare innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg. Dit jaar vindt Zorg & ICT plaats van 12 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. RZCC verzorgd meerdere seminars tijdens dit evenement. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Seminar 1: Regionaal zorgcommunicatie platform ten behoeve van PGO’s

In Zuidoost-Brabant heeft RZCC besloten te starten met de realisatie van een Regionaal Zorgcommunicatie Platform (RZP) om de implementatie van PGO’s te versnellen. Een onafhankelijk, neutraal en technisch platform. Een RZP creëert een tussenlaag waardoor zorgverleners maar één keer hoeven te koppelen met dat platform. Aan de andere kant koppelen de verschillende PGO’s ook allemaal maar één keer aan het platform. Voor de patiënt maakt het op deze manier niet uit welke PGO hij kiest. Angélique van der Veer licht toe hoe de regio Zuidoost-Brabant tot deze oplossing is gekomen, hoe het eruit ziet en welke stappen er genomen worden om dit te realiseren. Daarnaast zal ze ook de uitdagingen en kansen van de implementatie van een RZP bespreken.
Tijd & zaal: donderdag 14 maart ,13:00 uur – 13:45 uur, theater 3
Meer informatie en inschrijven voor dit seminar via: https://www.zorg-en-ict.nl/seminar/K304

 

Seminar 2: Interoperabiliteit: iedereen praat er over en wij doen het!

Je moet het maar kunnen: partnerships aangaan in de zorgketen. Wie durft? Wij: Angélique van der Veer, Evi van der Linden en Rob den Bieman, geven gezamenlijk een presentatie over onze platformen voor het veilig delen van zorginformatie op Zorg&ICT. Moeilijk? Waar een wil is, is een weg. Wij vertegenwoordigen respectievelijk het regionaal zorgsamenwerkingsverband RZCC en de Sint Maartenskliniek. Wij kozen voor technologiepartners met dezelfde professionele wil om samen te werken: InterSystems, itzos en itvisors. Gezamenlijk delen we graag onze kennis en ervaring met het adequaat uitwisselen van zorgdata tussen PGO’s, patiëntenportalen, EPD’s, klinische back-office systemen en meer. Dit seminar wordt op alle drie de dagen gehouden.
Tijd & zaal: dinsdag 12 maart, woensdag 13 maart, donderdag 14 maart, 13:45 uur – 14:15 uur, theater 2
Meer informatie en inschrijven voor dit seminar via: https://www.zorg-en-ict.nl/seminar/J106 

 

Zorg & ICT is kosteloos te bezoeken, aanmelden verloopt via de website. Meer informatie over het volledige programma van Zorg & ICT is te vinden op de website.