PGO-proef uitgebreid met extra zorgverlener

De proef met Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO’s) in de Achtse Barrier in Eindhoven is uitgebreid met een extra zorgverlener. De proef was al uniek, omdat het de eerste in Nederland is waarbij gegevens van huisartsen, een laboratorium en een GGZ-instelling én meerdere gegevens opgehaald kunnen worden én waarbij keuze is uit twee PGO’s. Nu is daar een extra zorgverlener bijgekomen: een ziekenhuis.

Al je medische gegevens in één app
Met een PGO hebben mensen al hun medische gegevens altijd bij de hand, via een veilige app. De proef in de Achtse Barrier telt inmiddels 137 deelnemers. Hun bevindingen worden gebruikt om de PGO’s te verbeteren.

Meerwaarde PGO
De proef loopt nog tot november dit jaar. Uit een tussentijdse meting blijkt dat de standaarden van het MedMij-stelsel de PGO’s nog niet helemaal werkbaar maken. De deelnemers gaven verder bij de tussentijdse meting aan dat ze de aansluiting van een ziekenhuis een absolute meerwaarde vinden. Aan die wens is dus inmiddels invulling gegeven doordat er nu onder andere medicatiegegevens en uitslagen bij een ziekenhuis opgehaald kunnen worden.

‘Het is prachtig te zien hoe betrokken de deelnemers zijn en welke goede verbeterpunten ze aandragen’, aldus Mireille Wolleswinkel, directeur-bestuurder van het RZCC. ‘De PGO’s gaan hiermee aan de slag en RZCC koppelt ze ook terug aan onder meer MedMij. De rapportage van deze meting is binnenkort opvraagbaar.’

VIPP-projectleiders leren van elkaar
Het RZCC heeft de VIPP-projectleiders van diverse zorginstellingen in de regio met elkaar in verbinding gesteld. Om hen te informeren over de voortgang van de PGO-proef, maar ook om te horen wat er bij hen speelt op dit gebied en op het gebied van de VIPP-programma’s (Versnellingsprogramma Informatievoorziening Patiënt en Professional), zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar waar nodig kunnen helpen.

Lees meer over de start van de proef.