MedMij-label PGO’s

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden en actief aan de slag kan gaan met je gezondheid. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Op deze manier houd je grip op je gezondsheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen. En deze gegevens blijven je hele leven bereikbaar.

Tot nu toe waren gezondheidsgegevens niet altijd makkelijk in te zien. In een persoonlijke gezondheidsomgeving kan je ze eenvoudig verzamelen, beheren en delen. Daarnaast kan je gegevens toevoegen die je zelf hebt gemeten. Er zijn nu al diverse apps en websites, maar ze werken nog niet allemaal op dezelfde manier. MedMij heeft daarom spelregels ontwikkeld waaraan persoonlijke gezondheidsomgevingen en de zorginformatiesystemen van zorgverleners moeten voldoen. Zo zorgen we ervoor dat de uitwisseling van gezondheidsgegevens veilig is en dat alle systemen met elkaar spreken in dezelfde taal.

Welke persoonlijke gezondheidsomgevingen zijn er nu?

De PGO’s die zichtbaar zijn op deze link voldoen aan de strenge MedMij-voorwaarden en hebben het MedMij-label ontvangen.

 

Bron: MedMij