Lieke van der Velden versterkt het RZCC-team als projectleider Medicatie

Per maart heeft het RZCC er een nieuw teamlid bij: Lieke van der Velden gaat aan de slag als projectleider medicatie. Zij zal de komende maanden programmamanager medicatie Roanda Fokkens vervangen, die met zwangerschapsverlof is.

Lieke volgde de Hogere Laboratorium Opleiding in Nijmegen met de studierichting Biomedisch Laboratorium Ingenieur. Daarna studeerde ze (Medische) Biologie aan de Universiteit in Leiden. Na het behalen van haar diploma, startte ze een promotietraject bij de afdeling Metabole en Endocriene Ziekten in het UMC Utrecht. In Utrecht heeft Lieke zich tijdens haar promotieonderzoek en postdoctorale onderzoeksperiode ontwikkeld tot Moleculair Celbioloog. Vervolgens heeft Lieke nog een aantal jaar bij een biotechnologiebedrijf in Oss gewerkt.

Vanuit haar ervaringen als bioloog, neemt Lieke voornamelijk haar analytische vaardigheden en oog voor detail mee. Daarnaast beschikt ze over veel medische basiskennis, heeft ze veel kennis van het laboratorium en heeft ze ervaring in communicatie met verschillende soorten zorgverleners.

“In deze nieuwe functie bij het RZCC hoop ik nog meer kennis op te doen op het gebied van zorgcommunicatie en de ICT-systemen erachter. Ik vind het erg leuk om direct contact met zorgverleners te hebben en iets voor hen te kunnen betekenen zodat hun werk makkelijker wordt en zij zich beter kunnen richten op hun zorgtaak”, zegt Lieke over haar nieuwe functie. “Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan de zorgervaringen van patiënten in de eerste of tweedelijns zorg. Specifiek wil ik op korte termijn een gedegen bijdrage leveren aan verbeteren van de medicatieveiligheid van de patiënt.”

Zorgverleners kunnen contact met Lieke opnemen over alles wat met digitale medicatieoverdracht te maken heeft. Lieke is te bereiken via lieke.vander.velden@rzcc.nl.