PGO-proef Nederweert

Uw medische gegevens op zak met een PGO

Fijn dat u meer wilt weten over de proef van Groepspraktijk Huisartsen Nederweert en laboratorium Diagnostiek voor U met een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Een PGO is een veilige online plek waar u alle informatie over uw gezondheid kunt vinden en verzamelen. Meestal is dit een app op uw telefoon of PC. Met een PGO kunt u uw medische gegevens bekijken en als u daarvoor toestemming geeft, kunt u dit delen met anderen, zoals uw zorgverleners.

In deze proef willen we onderzoeken wat een PGO voor u kan betekenen. Door een kleine groep mensen kennis te laten maken met een PGO, krijgen we inzicht in wat goed gaat, wat nog beter kan en wat u van een PGO vindt.

Veilig en betrouwbaar
Als eigenaar van de PGO bepaalt u zelf welke informatie u ophaalt en met wie hij of zij deze informatie deelt. De PGO die meedoet aan deze proef heeft alle benodigde certificeringen van MedMij gehaald. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. Zo weet u zeker dat ze voldoen aan alle eisen over veiligheid en privacy die de overheid stelt.

Deelnemende zorgverleners
De volgende zorgverleners doen mee aan deze proef:

  • Uw huisarts van Groepspraktijk Huisartsen Nederweert
  • Uw praktijkondersteuner van Groepspraktijk Huisartsen Nederweert
  • Diagnostiek voor U

De proef wordt ondersteund door het Regionaal Zorg Communicatie Centrum (RZCC), de stichting voor verbetering van elektronische gegevensuitwisseling in de zorg in uw regio.

Keuze PGO
In de toekomst kunt u zelf een PGO kiezen. Met deze proef bieden wij u de gelegenheid nu al gebruik te maken van een PGO en uw bevindingen te delen, zodat de leverancier de PGO kan doorontwikkelen naar – onder meer – uw behoeften.

Uit een selectietraject is de keuze gevallen op de PGO  ‘Ivido’. Deze PGO is gericht op het kunnen tonen van laboratoriumuitslagen. Als gebruiker kun je jouw labuitslagen en onderzoeksresultaten lezen en verzamelen. De volledigheid van de functionaliteiten en ondersteuning door de PGO leverancier hebben een grote rol in gespeeld in de keuze voor deze PGO. Maak in onderstaande video alvast in een paar minuten kennis met Ivido en de mogelijkheden van deze PGO.

 

Wat houdt uw deelname in?
De proef duurt 3 maanden. In deze periode ontvangt u 2 keer een vragenlijst van ons met vragen over bijvoorbeeld het gebruiksgemak van de PGO van Ivido. Met het invullen van deze vragenlijst bent u ongeveer 10 minuten per keer bezig.

Als u daarvoor toestemming geeft, nemen wij telefonisch contact met u op om uw ervaring met de PGO wat uitgebreider te bespreken. Uw antwoorden en opmerkingen gebruiken wij om het PGO te verbeteren.

De vragen gaan niet over uw medische situatie, maar alleen over uw ervaringen met de PGO.

Hoe doet u mee?
Meedoen is eenvoudig. U volgt gewoon de onderstaande stappen:

  • Stap 1: klik hieronder op ‘Aanmelden voor de proef’ en vul uw gegevens in. Hiermee schrijft u zich in voor de proef en geeft u ons toestemming om u de vragenlijsten te sturen. Ook kunt u hier aangeven of wij u mogen bellen.
  • Stap 2: U krijgt een bevestigingsmail met hierin een link naar de website van Ivido om een account aan te maken.
  • Stap 3: Klik op de link in de bevestigingsmail en maak een account aan bij Ivido. U wordt door Ivido begeleid in het aanmelden, inloggen en ophalen van uw gegevens in het PGO.

Aanmelden voor de proef

Bedankt voor uw deelname.

Heeft u vragen over deelname aan deze proef? Neem dan gerust contact op met projectleider Mike van Loef. Hij helpt u graag! E-mail: pgo@rzcc.nl.