Participantenraad omarmt RZCC

‘RZCC is van ons en het is tijd dat we dat ook zo gaan voelen en RZCC op het juiste moment inzetten.’ De zorgbestuurders uit de regio die samen de Participantenraad van het RZCC vormen waren maandag eensgezind tijdens de eerste bijeenkomst van deze raad. Het RZCC is dit jaar met een nieuwe directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht een nieuwe weg ingeslagen.

Directeur-bestuurder Mireille Wolleswinkel nam de participanten mee in de nieuwe koers. De meeste zorgorganisaties zijn inmiddels participant van RZCC, aanvulling is nog welkom. Mireille lichtte de kernfunctie van de Participantenraad toe en gaf inhoudelijke toelichting over de herziene rol en het financieringsmodel voor 2023 en verder. Ook de samenwerking met het CIO-platform, regionale netwerken en landelijke organisaties op het gebied van gegevensuitwisseling kwamen uitgebreid aan bod.

De bestuurders stelden kritische vragen (waarvoor dank!) en toonden veel belangstelling. Het team van RZCC voelt zich gesteund in het omvormingsproces. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst in september.