Organiseer een LSP-toestemmingsactie rond de griepprik

Tijdens de jaarlijkse griepvaccinatie ziet u als zorgverlener in korte tijd veel patiënten. De patiënten die voor de griepprik in aanmerking komen, gebruiken vaak zorg bij verschillende zorgverleners. Juist voor deze kwetsbare groep is het extra belangrijk om toestemming te geven.

De periode van de griepvaccinatie is dan ook een uitstekend moment om in korte tijd veel mensen voor te lichten over het geven van toestemming voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. VZVZ heeft op de website veel informatie beschikbaar over hoe je tijdens deze actie extra toestemmingen kunt verzamelen, bijvoorbeeld door het printen van een voor ingevuld antwoordformulier op de achterzijde van de uitnodiging. Kijk op de website voor meer informatie voor een speciale actie-omschrijving van VZVZ.

Voor meer informatie of ondersteuning bij de organisatie van zo’n griepprikactie, kunt u contact opnemen met Renske Schapendonk (projectleider LSP bij RZCC) via renske.schapendonk@rzcc.nl.