Nieuwe functionaliteit op het Landelijk Schakelpunt – Actualiteitscontrole vervangt Signaalfunctie

Alle apotheken die met CGM werken beschikken sinds april over een nieuwe functionaliteit op het Landelijk Schakelpunt: de Actualiteitscontrole. Met de uitrol van de nieuwe release van CGM Apotheek is deze functionaliteit beschikbaar gekomen.
In dit artikel leggen we uit wat de Actualiteitscontrole inhoudt en wat het verschil is met LSP Signaal. In de informatiekaarten wordt uitgelegd hoe u binnen uw CGM-informatiesysteem de Actualiteitscontrole en LSP Signaal kunt (de)activeren.

Wat is de Actualiteitscontrole?

Bij het openen van een patiëntendossier of bij het verwerken van een recept uit de buffer wordt de Actualiteitscontrole automatisch uitgevoerd. Het wordt zichtbaar in uw apothekerssysteem als er nieuwe gegevens van de patiënt beschikbaar zijn. U kunt dan een opvraging doen via het Landelijk Schakelpunt. De Actualiteitscontrole is met name bedoeld voor patiënten die incidenteel medicatie halen.

Wat is LSP Signaal?

LSP Signaal is met name voor patiënten uit risicogroepen van belang. Voor hen kan een proactieve vorm van medicatiebewaking gewenst zijn. Als u een abonnement neemt op de gegevens van een patiënt, krijgt u een signaal op het moment dat de gegevens van de patiënt wijzigen. Zo bent u voor deze patiënten altijd meteen op de hoogte van de laatste wijzigingen in zijn medicatiegegevens.

Bekijk de factsheet ‘Actualiteitscontrole en LSP Signaal’ van VZVZ voor meer informatie.

In de informatiekaart ‘Actualiteitscontrole (de)activeren’ en ‘LSP Signaal (de)activeren’ wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de functionaliteiten voor uw patiënten kunt activeren en gebruiken:

Vragen?

  • Heeft u vragen over de Actualiteitscontrole of LSP Signaal met betrekking tot uw CGM-informatiesysteem? Neem dan contact op met CGM Customer Support via support@cgmnl-nl.cgm.com of 088-3876444 optie 1 (8:00 – 17:30 uur).
  • Heeft u inhoudelijke vragen over beide functionaliteiten? Neem dan contact op met het VZVZ Servicecentrum via telefoonnummer 070-3173492 of per e-mail via support@vzvz.nl.
  • Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met het RZCC via LSP@rzcc.nl