Jeroen Kwak van Zorgbelang Brabant treedt toe tot bestuur RZCC

Jeroen Kwak, senior consultant bij Zorgbelang Brabant, is onlangs toegetreden tot het bestuur van Regionaal Zorg Communicatie Centrum (RZCC). Met deze toevoeging is, naast de perspectieven van alle zorgverleners, ook het perspectief van de patiënt gewaarborgd in het bestuur. Zo kan de optimalisatie van zorgcommunicatie in de regio Zuidoost-Brabant nog meer bijdragen aan betere patiëntenzorg.

Jeroen is afkomstig uit Eindhoven en kent de regio dus goed. Hij is ruim tien jaar werkzaam bij Zorgbelang Brabant en is daar als consultant met name bezig met strategie en ontwikkelingen vanuit het gebruikersperspectief in innovatieve projecten in zorgnetwerken. Ook werkt Jeroen al geruime tijd bij FAMEUS, het centrum voor Herstel, ontwikkeling en ontplooiing van GGZ Breburg. Daarnaast zit hij in de Raad van Advies van het Bergmansfonds en in de MR van Basisschool de Driestam. Jeroen is opgeleid als neurospycholoog en heeft de Master Public Management bij TIAS gevolgd. Buiten deze professionele ervaring, heeft hij zelf ook veel ervaring als patiënt in de zorg. Dit alles maakt Jeroen een goede vertegenwoordiger van het patiëntenperspectief in het bestuur van RZCC.

“Met mijn benoeming als bestuurslid, hoop ik dat de communicatie in de zorg zich op zo’n manier ontwikkeld dat het ook daadwerkelijk meerwaarde heeft voor de patiënt. Dat de informatie over de patiënt ook steeds meer van de patiënt zelf wordt”, licht Jeroen zijn toetreden toe. “Medische gegevens moeten beter toegankelijk worden en helderder zijn voor de patiënt. En in de nabije toekomst moet de integratie van informatie vanuit de patiënt zelf natuurlijk ook mogelijk worden.”

Jeroen heeft veel ervaring met diverse zorgnetwerken in diverse sectoren in diverse regio’s. Hierdoor is hij bekend met de dilemma’s in het uitwisselen van informatie tussen instanties die van invloed zijn op de gezondheid, efficiëntie en snelheid van de gezondheidszorg voor de patiënt. Dit zijn dilemma’s waar RZCC en haar partners dagelijks mee te maken hebben. “Ik waardeer het zeer dat RZCC als organisatie zelf de keuze heeft gemaakt om ook het patiëntenperspectief te vertegenwoordigen in het bestuur. Er zijn maar weinig organisaties die een dergelijk besef omzetten naar uitvoering. Daarbij ben ik door zowel het bestuur als het team zeer vriendelijk en open ontvangen en hoop ik een mooie bijdrage te leveren aan het bevorderen en optimaliseren van de regionale zorgcommunicatie in Zuidoost-Brabant”, aldus Jeroen Kwak.