Gebruikersregeling voor PGO’s gepubliceerd op Tenderned

De onlangs door minister Bruins (Medische Zorg) aangekondigde gebruikersregeling voor PGO’s, is gepubliceerd op Tenderned. Dat betekent dat PGO-leveranciers die voldoen aan de voorwaarden zich vanaf nu kunnen aanmelden.

De gebruikersregeling is een tijdelijke financieringsregeling voor de leveranciers van de persoonlijke gezondheidsomgeving. Leveranciers krijgen betaald voor elke gebruiker die tenminste één keer actief gegevens heeft opgehaald of gedeeld. Dit bedrag is vastgesteld op 7,50 euro per actieve gebruiker.

De gebruikersregeling is geen subsidie, iedere leverancier kan zich inschrijven en er zit geen limiet aan het aantal gebruikers. Iedere leverancier die voldoet aan de criteria kan toetreden. Die criteria zijn: de PGO moet het MedMij-label hebben en voldoen aan de informatiestandaarden voor ziekenhuiszorg, huisartsgegevens, medicatiegegevens, zelfmeetgegevens en GGZ-gegevens.

De sluitingsdatum voor het aanmelden voor deze regeling is 16 juli 2019 om 12.00 uur.
Alle belangrijke data rondom de Gebruikersregeling staan overzichtelijk bij elkaar in deze tabel.

Deze regeling loopt van 1 oktober 2019 tot eind 2020 en is beoogd om twee keer met een jaar verlengd te worden. Op dit moment wordt gewerkt aan deel twee: een structurele financiering van PGO’s voor de periode na 2022.

Meer informatie of aanmelden? Klik dan hier.

 

 

Dit nieuws verscheen op de website van MedMij.