Campagne Volgjezorg van VZVZ van start

Van februari tot aan de zomer voert VZVZ online campagne voor Volgjezorg. Het doel is mensen bekend te maken met Volgjezorg en de mogelijkheid online toestemming te regelen voor de uitwisseling van medische gegevens via de persoonlijke omgeving op Volgjezorg. Daarnaast worden mensen erop gewezen dat zij via Volgjezorg zelf kunnen controleren wat er met hun medische gegevens is gebeurd.

Op verschillende online platformen én via de Volgjezorg-facebookpagina wordt met banners aandacht gevraagd voor Volgjezorg. Met name mensen die nog geen toestemming hebben gegeven of niet weten of ze toestemming hebben gegeven, vormen de doelgroep van de campagne. Deze mensen gebruiken niet tot nauwelijks zorg en/of medicatie.

Er zijn vijf verschillende banners ontwikkeld die een bepaalde situatie vertellen. Klikken op de banner leidt naar een campagnepagina waarin dieper wordt ingegaan op de situatie uit de banner.

Op de speciale campagnepagina vindt u meer informatie en kunt u de verschillende banners en bijbehorende Volgjezorg-pagina’s bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tookit voor zorgverleners

Daarnaast kunnen zorgverleners via deze website van VZVZ (https://www.vzvz.nl/toolkit-volgjezorg-campagne) de gehele toolkit van de campagne downloaden en eventueel zelf inzetten in de praktijk. Hiermee kunnen zorgverleners Volgjezorg onder de aandacht brengen bij de patiënten en hen informeren over het belang van het regelen van toestemming voor de uitwisseling van hun medische gegevens. De toolkit bestaat uit verschillende materialen die online op de website en/of via social media ingezet kunnen worden.

Wanneer u als zorgverlener meer informatie over deze campagne wenst, u bij deze campagne aan wilt sluiten of andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met RZCC via lsp@rzcc.nl. We helpen u graag.