Organisatie

Vijf organisaties maken samen de Toestemmingsweek mogelijk. Het doel van deze week: zo veel mogelijk reguliere toestemmingen werven voordat de corona opt-ins vervallen.

Precies!
Het programma Precies! is ontstaan in 2018. Toen hebben vele professionals in zes klantreizen de grootste knelpunten voor thuiswonende ouderen en mantelzorgers geïnventariseerd. Dat heeft geleid tot de ideale ouderenreis en de acht Precies!-projecten. Precies! sluit aan bij de Toestemmingweek met project vier. Dit project is gericht op het delen van cliënteninformatie in de zorg. 

Huisartsenpost Oost-Brabant
Huisartsenpost Oost Brabant verleent elke avond, elke nacht en elk weekend zorg vanuit zeven plaatsen: Eindhoven, Geldrop, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Zaltbommel. In Eindhoven, Geldrop, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Uden is de huisartsenpost gevestigd in het ziekenhuis, naast de Spoedeisende Hulp, waarmee nauw wordt samengewerkt. 

Huisartsenpost SHoKo
De Samenwerkende Huisarts Organisatie Kempen en Omstreken, Coöperatief U.A.  (SHoKo) is opgericht door huisartsen die werkzaam zijn in de regio Zuidoost-Brabant. SHoKo levert ‘zorg op maat’ buiten kantooruren.

DSP
De zorggroepen DOH, SGE, PoZoB werken samen onder de naam DSP aan een gezonder Zuidoost-Brabant, waar zo’n 600.000 mensen wonen. Bij de zorggroepen van DSP zijn ruim 400 huisartsen aangesloten.

RZCC
Het RZCC is het Regionaal Zorg Communicatie Centrum en het aanspreekpunt voor zorgcommunicatie in de regio Zuidoost-Brabant. Het RZCC heeft als missie het verhogen van de kwaliteit van patiëntenzorg in de regio door het initiëren, faciliteren en stimuleren van elektronische informatie-uitwisseling tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverleners en de patiënt.