Vacature: Projectleider – RZCC

VACATURE: PROJECTLEIDER – RZCC

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de medicatieveiligheid voor patiënten? Ben je graag de spin in het web tussen zorgverleners en vertaal  jij projectmatig de behoeften van zorgverleners en burgers naar implementatie van concrete oplossingen in samenwerking met zorgorganisaties? Dan is het RZCC op zoek naar jou!

 

Werkzaamheden als Projectleider bij het RZCC
De RZCC regio is altijd in beweging op het gebied van de verbetering van de medicatieveiligheid. Een actieve groep zorgverleners uit diverse zorgorganisaties (huisartsen, apothekers, ziekenhuizen en GGZ instellingen) werken samen aan de het verbeteren van het ketenproces door verbetering van de (digitale) informatie-uitwisseling en stroomlijning van het transmurale proces.

Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie en voortgang van digitale (beheers)processen bij de informatie-uitwisseling tussen zorgorganisaties. Samen met het projectteam dat jij aanstuurt, zorg je ervoor dat projecten correct en efficiënt worden uitgevoerd, in afstemming met de opdrachtgever. Dit doe je binnen de vastgestelde projectkaders op basis van afspraken met de manager bedrijfsvoering of verantwoordelijk portefeuillehouder. Jij hebt regelmatig contact met jouw achterban: zorgverleners en burgers in de regio Zuidoost Brabant, VZVZ, leveranciers en leden uit andere koepels zoals bijvoorbeeld zorgverzekeraars. Je bent het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen.

 

Plaats in de organisatie
Als projectleider val je hiërarchisch onder de manager bedrijfsvoering van RZCC. Inhoudelijke en/of organisatorische aanwijzingen kunnen worden gegeven door de programmamanager/ informatiemanager die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de programmalijn medicatie. Maar je werkt vooral zelfstandig en stemt jouw dagelijkse werkzaamheden waar nodig af met de overige medewerkers van RZCC en jouw projectleden.

 

Profiel

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding en een academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring binnen de zorgsector en bij voorkeur binnen complexe omgevingen met betrekking tot digitaal uitwisselen van zorginformatie binnen de zorgketen
 • Je hebt kennis van de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg, de relevante ontwikkelingen en mogelijkheden daarbinnen op het gebied van informatie-uitwisseling
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement en minimaal 3 jaar ervaring met het uitvoeren van projecten binnen de zorgketen
 • Je hebt kennis van het medicatieproces
 • Je denkt vanuit de praktijk en bent oplossingsgericht
 • Je bent zelfstandig, slagvaardig en initiatiefrijk
 • Je hebt affiniteit met procesmodelleren
 • Je hebt ervaring met het modereren van werksessies met heterogene groepen
 • Je kunt goed samenwerken, bent een relatiemanager en netwerkbouwer en beschikt over ‘politiek’ gevoel
 • Je bent minimaal 24 – 28 uur per week beschikbaar, met de bereidheid op termijn uit te willen breiden naar minimaal 32 uur
 • Ervaring in een (ziekenhuis)apotheek is een pre
 • Kennis van de regio Zuidoost Brabant is een pre

 

Arbeidsvoorwaarden
Je bent één van de spelers in een groot regionaal (zorg)netwerk. Het betreft een afwisselende baan bij een dynamische organisatie.  Het team waarin je werkt is energiek en deskundig en biedt volop ruimte om te sparren. Je verdient een marktconform salaris en de arbeidsvoorwaarden, conform de cao ziekenhuizen, zijn goed. De aanstelling is voor minimaal één jaar, met intentie tot verlenging bij goed functioneren.

 

Over ons
Het RZCC is het regionaal zorgcommunicatiecentrum en hét aanspreekpunt voor zorgcommunicatie in de regio Zuidoost Brabant. Het RZCC heeft als missie het verhogen van de kwaliteit van patiëntenzorg in de regio door het initiëren, faciliteren en stimuleren van elektronische informatie-uitwisseling tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverleners en de patiënt. Het RZCC optimaliseert communicatie tussen de zorgverleners in Zuidoost Brabant door de zorgverleners met elkaar te verbinden. Het uiteindelijke doel is de burger eigenaarschap geven over de eigen gegevens. In het realiseren van dit doel faciliteert RZCC meer dan 3 miljoen zorgcommunicatie-uitwisselingen op jaarbasis. 

Solliciteren
Interesse in deze functie? Stuur voor 15 maart 2021 jouw motivatie en CV naar Janneke van den Hout:   Mail: Janneke.vanden.hout@rzcc.nl  Heb je vragen over de functie? Neem dan ook gerust contact op met Janneke.